Historiske sokker og vanter

Flittige hænder i Vanløse har et mindre antal billetter til foredrag og workshop omkring gammelt sokkestrik.
 
Så den 6. oktober 2022 laver vi en lille udflugt ud af det - fordi det foregår nemlig på Københavns Museum i Stormgade i lokalet Salen. Foredrag og workshop finder sted kl. 17.30 - 20.30, men vi mødes allerede kl. 16.00, så vi også får set både museum og museumsbutik.
 
Museet beskriver selv aktiviteten sådan:
 
Oplev 400 år gammelt sokkestrik på nærmeste hold, og prøv selv kræfter med at genskabe det historiske design. Foredrag, fremvisning af arkæologiske fund og workshop ved sokkestrikker og designer Birgit Kønig samt arkæolog og museumsinspektør Mia Toftdal.
Københavns Museum får besøg af sokkestrikker og -designer Birgit Kønig, der har genskabt et design fra en historisk strømpe, som arkæologer fra Københavns Museum har fundet.

Vi begynder aftenen med at se på de velbevarede rester af strømper båret af københavnere for adskillige hundrede år siden. Strømperne er primært fundet ved udgravninger på Rådhuspladsen i forbindelse med de seneste års metrobyggeri. Herefter hører du om den strikkede strømpes historie, inden workshoppen går i gang. Her får du strikkeopskriften på sokken, som er lavet efter historisk forlæg. Birgit giver undervejs tips og ideer, fortæller om forskellige måder at slå op på, og fremviser over 60 sokker.

Der vil være mulighed for at købe andre af Birgits opskrifter for 15 kr. pr. styk. Overskuddet går til Læger Uden Grænser.

OBS: Medbring selv strikkepinde (Nr. 3), strømpepinde (Nr. 3) og strømpegarn. Der vil være 1-1,5 times workshop efter foredraget, hvor du kan komme i gang med at strikke dine strømper og få hjælp af Birgit.

Billetten er inklusiv entré til museet samme dag.
 
Pris kr. 150,00 (den samme som hvis du selv køber billetten direkte på museet)
 
 
Flittige Hænder i Vanløse | Tustrupvej 10, st.tv., 2720 Vanløse  | Tlf.: 21285176